Hoe kan de herfst beter worden gevierd dan met een heerlijke bierproeverij?! Het is echt de tijd om binnen te zitten met een goed glas bier en een lekker hapje. Op zondag 4 november kunt u weer bij ons terecht om een 6-tal met zorg geselecteerde biertjes te proeven en een bijpassend hapje te verorberen. Gezellig om samen met vrienden of familie te beleven. 

Kende u de volgende tips al?

1. HET INSCHENKEN
De meesten zullen dit wel weten, maar bier inschenken gebeurt schuin, hierdoor vindt er niet te veel schuimvorming plaats. Als het glas tussen een- en tweederde gevuld is, trek je het glas weer langzaam rechtop. Hierdoor ontstaat er een stabiele schuimlaag. Een perfecte schuimlaag is twee vingers dik.

2. TEN MINSTE HOUDBAAR TOT
Zoals op elk product staat ook op bier een t.h.t.-datum. In tegenstelling tot wanneer het product genuttigd kan worden, heeft deze bij bier een andere betekenis. Dit geeft namelijk aan tot wanneer de smaak, zoals de brouwer die bedoeld heeft, gegarandeerd is. Het is daarom ook niet gezegd dat je na het verstrijken van de datum het biertje niet meer kan drinken!

3. SCHENKTEMPERATUUR
Dit zullen niet veel mensen weten, maar het alcoholpercentage geeft tevens de schenktemperatuur van het biertje aan. Voor de oplettende mensen onder ons, dit geldt uiteraard niet voor alcoholvrij bier!

Enthousiast door deze tips en heb je zin in een biertje? Kom dan op zondag 4 november naar Bos Kookt. In samenwerking met slijterij Zeewijck zullen wij 6 verschillende bieren aan u presenteren. Bij elk biertje zal Hans Bos een hapje maken dat goed past bij het biertje en bij het seizoen. Kosten zijn €30, 00  De bierproeverij start vanaf 16.00 uur, u drinkt de biertjes op uw eigen tempo.

Reserveren kan via de mail hans@boskookt.nl of per telefoon 0255- 533061